Nina Ladefoged troede hun var klar til at gå på efterløn, da hun efter 42 år som bankrådgiver blev tilbudt en fratrædelsesordning, fordi den afdeling hun var ansat i skulle lukke. Men Nina fandt hurtigt ud af, at hun ikke var færdig på arbejdsmarkedet og efter en række forgæves ansøgninger til forskellige kontorjobs, besluttede den 61 årige Nina at tage til informationsmøde om at blive buschauffør i sin A-kasse, Finansforbundet.
-På informationsmødet fortalte uddannelsescentret UCplus om busbranchen, hvor der kører mange chauffører, der er både 70 og 80 år. Det virkede attraktivt, at der her er en branche, der har brug for folk, selvom de har passeret de 60, fortæller Nina.
Derfor meldte Nina sig til det 30 dage lange AMU-kursus for at blive buschauffør.
Et let brancheskift
Det der for nogen måtte synes som et svært brancheskift har for Nina været ligetil. Fordi folk i busbranchen er åbne og imødekommende, forklarer hun.
-Det var virkelig en positiv oplevelse at starte på kurset. Busbranchen er en meget åben og positiv branche, fortæller Nina, der på intet tidspunkt havde betænkeligheder ved at skifte skranken i banken ud med et busrat.
-Jeg elsker at køre bus. Man føler sig som en lille konge, når man sidder der bag rattet i den store bus, fortæller den nyuddannede buschauffør om sin kommende levevej.
Fakta
- Det tager 30 dage at blive buschauffør.
- Uddannelsen til buschauffør er et AMU-kursus, der er gratis for ledige medlemmer af en A-kasse eller ledige med en jobplan.
- Med et buskørekort er det også muligt at køre flextrafik (handicapbefordring og befordring af ældre). Dette kræver et særligt AMU-kursus på 1-5 dage alt efter hvor du ønsker at køre flextrafik. Læs mere om om buskørekort her.
- Gennemsnitsalderen i busbranchen er 53 år.
- Læs mere om grunduddannelsen til buschauffør her