07.09.21

Få job som buschauffør

Og få mange jobmuligheder, stor fleksibilitet og et job med fokus på god kundeservice.

Med et buskørekort, får du mange jobmuligheder. Du kan blandt andet køre bus i den kollektive trafik, turistbus, skolebus eller flexkørsel i en lille bus.
Fælles for alle jobbene er, at du kører med passagerer og har en hverdag, hvor selvstændighed og service er i fokus. Arbejdstiderne er som regel afvekslende.
Når du har været ansat i et stykke tid kan du selv være med til at bestemme, hvor mange timer og hvornår du vil arbejde. Der er gode jobmuligheder som buschauffør i det meste af landet.

Læs om tre jobmuligheder som buschauffør herunder.

Buschauffør i den kollektive trafik

Som buschauffør i den kollektive trafik kører du folk til og fra arbejde eller rundt til andre gøremål. Du skal elske, at der kommer kunder ind ad døren, når du åbner den og at give en rigtig god service og et smil med på vejen.

Langt det meste af din arbejdsdag foregår på asfalten. Det kan både være i det travle byliv eller på længere strækninger på mere stille og naturskønne ruter.

I bussen er du din egen chef. Du skal selvfølgelig overholde køreplanen, men ellers gælder det om at få lavet nogle gode rutiner, der fungerer i din arbejdsdag.

Du kører på alle tider af døgnet, men du har som regel en fast turnus i det busselskab, du er ansat.

Hvordan bliver jeg buschauffør i den kollektive trafik?
For at køre som buschauffør i den kollektive trafik skal du have buskørekort.

Hvis du søger job i Movia-området (Hovedstaden) skal du desuden tage de to kurser Billettering & kundebetjening og Rutebuskørsel

Turistbuschauffør

Som turistbuschauffør kører du folk til gode oplevelser og ud på rejser.

Det kan både være rundt i Danmark og til rejsemål i udlandet.

Som turistbuschauffør er du meget mere end bare rat-holder. Du skal elske at tale med kunder og servicere, og det er ofte også dig, der står for en masse praktisk som mindre rengøring, oprydning i bussen og at tjekke folks billetter og rejsepapirer.

Som turistbuschauffør arbejder du typisk for et rejsebureau eller en vognmand, der kører for turister, skoler, daginstitutioner og andre, der skal transporteres rundt i landet eller til udlandet i større grupper.

Hvordan bliver jeg turistbuschauffør?
For at køre som turistbuschauffør skal du have buskørekort og takografkort / førerkort.

Du kan få takografkort / førerkort hos politiet. På politiets hjemmeside kan du læse, hvordan du får takografkort / førerkort.

Chauffør der kører offentlig servicetrafik / Flextrafik

Når du har buskørekort, kan du søge job som chauffør, der kører offentlig servicetrafik / Flextrafik.

Kørslen er ofte korte stræk til og fra institutioner, sygehus og skoler.

Tit hjælper du passagererne, som kan være fysisk eller psykisk handicappede. Du skal have kendskab til handicappedes hjælpemidler og kunne betjene bussens liftudstyr.

Kørslen ligger som regel på hverdage og i tidsrummet klokken 06.00 til klokken 18.00. De fleste firmaer ansætter på timeløn med et garanteret antal timer pr. uge

Hvordan bliver jeg buschauffør der kører Offentlig servicetrafik / Flextrafik?
For at køre Offentlig servicetrafik / Flextrafik kræver det, at du har buskørekort og tre kortere BAB-kurser, hvor du lærer at køre med passagerer med særlige behov.

BAB-kurserne tager sammenlagt 5 dage.

Hvad er offentlig servicetrafik / Flextrafik?
Offentlig servicetrafik / Flextrafik er blandt andet kørsel med syge, ældre og personer med særlige behov eller kørsel på nedlagte busruter. Kørslen foregår enten i personbiler som taxaer eller i mindre busser. For at køre Offentlig servicetrafik / Flextrafik i personbil / taxa skal du have taxakørekort.

Skal du køre Offentlig servicetrafik / Flextrafik i en mindre bus kræver det buskørekort

Cookies