02.09.24 | Nyheder

Læreplads hos Keolis skabte Sophies glæde ved at køre bus

Det lå ikke i kortene, at Sophie Schnack skulle blive buschauffør. Hun var nemlig kommet det meste af vejen igennem en Bachelor i politik og administration på RUC. Hun synes, at det var spændende, men da hun blev ramt af studietræthed, kunne hun mærke, at hun skulle prøve noget helt andet.
Gitte Madsen sygetransport
“Som buschauffør oplever du noget nyt hver dag. Der er ikke en dag, der er ens, så man keder sig aldrig” siger Sophie, som fik læreplads hos Keolis i 2019, og som fortsatte som chauffør hos dem, siden hun blev færdiguddannet i starten af 2020.

Sammenhold og støtte på erhvervsuddannelsen hos UCplus

Helt tilfældigt så Sophie en annonce fra UCplus på Facebook, hvor der stod, at der var lærepladsgaranti på erhvervsuddannelsen til buschauffør. Og det var netop lærepladsgarantien, som gjorde hende nysgerrig. Hun havde nemlig tidligere prøvet dyrepasseruddannelsen og oplevet, at der var mangel på lærepladser.

Sophie tog til et orienteringsmøde hos UCplus, og blev enig med sig selv om, at hun ville give chaufføruddannelsen en chance.

Hun bestod ikke køreprøven til bus i første hug. Men det var ikke et problem.

“Vi var flere, som skulle op igen,” fortæller Sophie. “Men vi fik god hjælp og støtte fra lærerne på UCplus. Og så gik det fint anden gang.”

Hos UCplus oplevede Sophie et stærkt fællesskab blandt eleverne og lærerne. “Vi fik god undervisning og sparring fra lærerne, og vi elever var gode til at støtte hinanden og danne et fællesskab omkring det, vi synes, var fedt ved at køre bus.”

Læreplads hos Keolis blev en god start på jobbet

Sophie fik en læreplads hos Keolis, hvor hendes driftsleder tog hende under vingen og gav hende en rigtig god start. “Han var selv startet som ung chauffør, så jeg tror, at han kunne sætte sig i mit sted og forstod, hvad jeg havde brug for,” fortæller Sophie.

Og da Sophie skulle op til svendeprøven i januar 2020, var lederen igen klar. ”Jeg kan huske, at jeg var rigtig nervøs for, hvad der ville ske, hvis jeg ikke kunne bestå. Men min leder var rigtig støttende og sagde, ’det tager vi til den tid’. Jeg følte, at jeg blev mødt af åbenhed, tryghed og tillid. Og jeg bestod.”

Sophie beskriver erhvervsuddannelsen til buschauffør som at køre med støttehjul; hun havde fået god undervisning hos UCplus, og hos Keolis var hun også i rigtig gode hænder.

“Den støtte jeg fik under uddannelsen gjorde, at praktiktiden og overgangen til at være chauffør efter svendeprøven var rigtig god.”

Gitte Madsen sygetransport

Jeg oplever noget nyt hver dag

For Sophie giver jobbet som buschauffør selvstændighed, frihed og variation.

”Der er ikke en dag, der er ens, så jeg keder mig aldrig. Tiden går stærkt, fordi jeg hele tiden er aktiv og holder øje med både trafikken og passagererne. Og så har jeg den bedste udsigt. Når jeg har parkeret bussen efter en vagt, har jeg 110% fri. Jeg kan koble af, og det giver en fantastisk personlig frihed.”

Sophie husker stadig et godt råd, som hun fik fra kørelærerne på UCplus: ‘Bremsen er din bedste ven.’

“Det råd har jeg haft med mig lige siden, både fordi det er vigtigt i trafikken, men faktisk også i livet; hvis du er i tvivl om en situation, så træd lige på bremsen, giv dig selv tid til at orientere dig, så du kan finde ud af, hvordan du skal handle.

Sådan kommer du i gang med erhvervsuddannelsen til buschauffør

Hvis du er blevet inspireret af Sophies historie, og hvis du kan lide tanken om at være en vigtig del af den kollektive trafik, så er det bare med at komme i gang.

Uddannelsen tager 1½-år med en kombination af teori og praktisk træning på skolen med to praktikophold, hvor du lærer at køre bus og betjene kunder. UCplus sørger for, at du får en rigtig god læreplads og kommer godt fra start.

Læs mere om uddannelsen her

Cookies
Tilmeld