Afklaring & jobaftale

Deltag i gratis afklaringsforløb og få garanti for job

Afklaring & jobaftale

Gratis afklaringsforløb 

Aftale om job som chauffør

UCplus’ Jobaftale er et tilbud til ledige borgere med jobplan, hvor jobcentret ønsker at få vurderet forudsætninger for at gennemføre en uddannelse som bus-, lastbil- eller handicapchauffør samt efterfølgende muligheder for ansættelse.

Start med et gratis afklaringsforløb

For at blive omfattet af UCplus’ Jobaftale skal den ledige deltage i et gratis afklaringsforløb.
På afklaringsforløbet afklares den lediges kompetencer i forhold til at kunne gennemføre uddannelsen og trives med jobbet som bus-, lastbil- eller handicapchauffør. Der er fokus på indlæring, kørselsrutine og personprofil, og borgeren vil ligeledes deltage i en jobsamtale. Gennemfører den ledige afklaringsforløbet med tilfredsstillende resultat, er der mulighed for at han eller hun bliver tilbudt optagelse på uddannelsen til lastbilchauffør, buschauffør eller handicapchauffør inklusiv jobaftale.

Succesrate

Alle, der er optaget på ordningen og har bestået uddannelsen, er blevet ansat som enten lastbil-, handicap- eller buschauffør.
I gennemsnit bliver halvdelen af deltagerne på et afklaringsforløb tilbudt Jobaftale. Succesraten er dog til hver en tid afhængig af ledighedstallet.

 

Job som chauffør

Nyansatte i transportbranchen begynder ofte med en timelønsansættelse, men efter 1-2 år som timelønnet ansat, opnår nye chauffører normalt fastansættelse på fuld tid.

Indhold på afklaringsdagen

  • Brancheintroduktion og introduktion til uddannelsernes indhold, krav og opbygning
  • Testkørsel i personbil eller stort køretøj med kørelærer.
  • Præsentation af chaufførprofil – hvad kræves det for at blive chauffør i forhold til adfærd, servicekultur, konflikthåndtering etc.
  • Vurdering af basale færdigheder i dansk og matematik på computer samt testtilbagemelding.
  • Samtale med en potentiel arbejdsgiver

Alle deltagere får efter endt afklaringsforløb en samlet tilbagemelding og anbefalinger til en plan for videre uddannelse. Jobcentret får ligeledes en skriftlig tilbagemelding på UCplus’ vurdering af den lediges forudsætning for at gennemføre en chaufføruddannelse.

Sådan hjælper vi ledige hele vejen i job

 

På afklaringsdagen bliver du testet med henblik på job i den ønskede branche. Fokus er både på det faglige, din personlighed, sprog og kørsel.

På afklaringsdagen har vi inviteret en arbejdsgiver, der i nogle tilfælde vil tilbyde dig en betinget aftale om ansættelse.

Vores erfarne konsulenter giver dig og dit jobcenter en individuel & personlig feedback i forhold til dine chancer for at få job i den ønskede branche.

Du bliver tilknyttet en fast kontaktperson, du kan spørge til råds under hele dit forløb. Din kontaktperson følger dig gennem hele dit forløb.

Efter dit kursus kan du deltage i en workshop, hvor du får konkrete værktøjer og hjælp til at præsentere dine nye og gamle kompetencer bedst over for en ny arbejdsgiver. Workshoppen er målrettet den branche, du skal søge job i. Din workshopleder har et indgående kendskab til brancherne og ved præcis, hvad der skal til for, at du skiller dig ud og kommer i job direkte efter kurset.

Når du er færdig med dit kursus, kan du blive skrevet i UCplus’ aktive jobbank. UCplus jobbank bliver brugt af mange store arbejdsgivere til at rekruttere nye medarbejdere direkte til jobs, der ikke er slået op. Vi har mere end 40 års tæt branchekontakt og er en foretrukken samarbejdspartner for mange af de store spillere i både transport- og vagtbranchen.

Hvor:

Mileparken 12A, 2740 Skovlunde

Hvornår:

8. marts 2023 kl. 09:00 – 12:00 – introdag mellem UCplus og virksomhederne

9. marts 2023 kl. 09:00 – 15:24 – Afklaring med udgangspunkt i test

I tvivl?

Få personlig online vejledning om efteruddannelse og brancheskift hos en af vores vejledere.

I tvivl?

Få personlig online vejledning om efteruddannelse og brancheskift hos en af vores vejledere.

 

Cookies