Afklaring & jobaftale

Deltag i gratis afklaringsforløb og få garanti for job

Afklaring & jobaftale

Gratis afklaringsforløb 

Aftale om job som chauffør

UCplus’ Jobaftale er et tilbud til ledige borgere med jobplan, hvor jobcentret ønsker at få vurderet forudsætninger for at gennemføre en uddannelse som bus-, lastbil- eller handicapchauffør samt efterfølgende muligheder for ansættelse.

Start med et gratis afklaringsforløb

For at blive omfattet af UCplus’ Jobaftale skal den ledige deltage i et gratis afklaringsforløb.
På afklaringsforløbet afklares den lediges kompetencer i forhold til at kunne gennemføre uddannelsen og trives med jobbet som bus-, lastbil- eller handicapchauffør. Der er fokus på indlæring, kørselsrutine og personprofil, og borgeren vil ligeledes deltage i en jobsamtale. Gennemfører den ledige afklaringsforløbet med tilfredsstillende resultat, er der mulighed for at han eller hun bliver tilbudt optagelse på uddannelsen til lastbilchauffør, buschauffør (buskørekort) eller handicapchauffør inklusiv jobaftale.

Succesrate

Alle, der er optaget på ordningen og har bestået uddannelsen, er blevet ansat som enten lastbil-, handicap- eller buschauffør.
I gennemsnit bliver halvdelen af deltagerne på et afklaringsforløb tilbudt Jobaftale. Succesraten er dog til hver en tid afhængig af ledighedstallet.

Job som chauffør

Nyansatte i transportbranchen begynder ofte med en timelønsansættelse, men efter 1-2 år som timelønnet ansat, opnår nye chauffører normalt fastansættelse på fuld tid.

Indhold på afklaringsdagen

Afklaringen starter altid kl. 08:00, uanset om du har valgt Skovlunde eller Højbjerg. Meld din ankomst ved receptionen.

 • Brancheintroduktion og introduktion til uddannelsernes indhold, krav og opbygning
 • Testkørsel i personbil eller stort køretøj med kørelærer.
 • Præsentation af chaufførprofil – hvad kræves det for at blive chauffør i forhold til adfærd, servicekultur, konflikthåndtering etc.
 • Vurdering af basale færdigheder i dansk og matematik på computer samt testtilbagemelding.
 • Samtale med en potentiel arbejdsgiver

Alle deltagere får efter endt afklaringsforløb en samlet tilbagemelding og anbefalinger til en plan for videre uddannelse. Jobcentret får ligeledes en skriftlig tilbagemelding på UCplus’ vurdering af den lediges forudsætning for at gennemføre en chaufføruddannelse.

Sådan hjælper vi ledige hele vejen i job

På afklaringsdagen bliver du testet med henblik på job i den ønskede branche. Fokus er både på det faglige, din personlighed, sprog og kørsel.

På afklaringsdagen har vi inviteret en arbejdsgiver, der i nogle tilfælde vil tilbyde dig en betinget aftale om ansættelse.

Vores erfarne konsulenter giver dig og dit jobcenter en individuel & personlig feedback i forhold til dine chancer for at få job i den ønskede branche.

Du bliver tilknyttet en fast kontaktperson, du kan spørge til råds under hele dit forløb. Din kontaktperson følger dig gennem hele dit forløb.

Efter dit kursus kan du deltage i en workshop, hvor du får konkrete værktøjer og hjælp til at præsentere dine nye og gamle kompetencer bedst over for en ny arbejdsgiver. Workshoppen er målrettet den branche, du skal søge job i. Din workshopleder har et indgående kendskab til brancherne og ved præcis, hvad der skal til for, at du skiller dig ud og kommer i job direkte efter kurset.

Når du er færdig med dit kursus, kan du blive skrevet i UCplus’ aktive jobbank. UCplus jobbank bliver brugt af mange store arbejdsgivere til at rekruttere nye medarbejdere direkte til jobs, der ikke er slået op. Vi har mere end 40 års tæt branchekontakt og er en foretrukken samarbejdspartner for mange af de store spillere i både transport- og vagtbranchen.

Hvor:

Mileparken 12A, 2740 Skovlunde eller Øster Parkvej 15, 8270 Højbjerg

Hvornår:

Afklaringsdagen starter altid kl. 08:00 – se kommende tider længere nede i tilmeldingsformularen.

Har du en interesse i at indtræde i en ny branche, men oplever du vanskeligheder ved at etablere kontakt med potentielle arbejdsgivere? Så kunne det tænkes, at vores afklarings- og jobgarantiprogram er noget for dig! Vi lærer ikke blot vores kursister at bestå prøver, men at træde ud på arbejdsmarkedet. Og vi er altid villige til at bistå dig med at opnå beskæftigelse.

Vores jobgaranti henvender sig til arbejdsløse borgere, som ikke er berettiget til seks ugers jobrettet uddannelse og som ønsker beskæftigelse inden for bus-, lastbil-, taxa- eller flextrafikbranchen. Jobgarantien indebærer et minimum på 30 timers arbejde om ugen og gælder for en periode på højst tre måneder efter afslutning af kurset.

Hvordan kan det lade sig gøre, tænker du måske?
Vi er en veletableret busskole, som har været i drift i over 40 år. I de seneste 14 år har vi udvidet vores fokus til også at omfatte lastbiler, taxaer og flextrafik. På baggrund af alle disse års erfaring og netværk har vi opbygget et stærkt samarbejde med en række partnere inden for netop disse brancher. Vi lægger vægt på at skabe en perfekt matchning allerede fra starten, og vores mål er at levere de bedste chauffører til branchen.

Hvordan opnår jeg jobgarantien?
For at kunne opnå jobgarantien skal du deltage i et af vores gratis afklaringsforløb, som vi regelmæssigt afholder både i Skovlunde og i Højbjerg. På afklaringsforløbet vil du blive præsenteret for vores omfattende udbud af kurser, få muligheden for at køre i bus/lastbil og have mulighed for en dialog med en underviser, der kan forklare meget mere om jobbet og branchen. Ønsker du at tilmelde dig et afklaringskursus, kan du trykke her.

For at blive betragtet som kvalificeret til jobgarantien skal du tage en af vores kursuspakker, enten i Skovlunde eller Højbjerg:

Skovlunde:

 • Bus-Rutebus-Billettering
 • Bus-Taxa-BAB
 • Gods-Hænger

Højbjerg:

 • Bus-Taxa-BAB
 • Gods-Hænger

Er det muligt at opnå jobgarantien uanset hvad?
Desværre kan vi ikke tilbyde jobgarantien til alle, da der er mange faktorer, som spiller ind for, om du kan få et kørekort.
Det er blandt andet vigtigt, at du:

 • Kan godkendes til at tage kørekort (fx ved at kunne fremvise en lægeerklæring, vandelsattest og en ren straffeattest)
 • Kan møde til tiden
 • Er fleksibel i forhold til arbejdssted
 • Er fleksibel i forhold til arbejdstider

Selvom der måske er sproglige vanskeligheder eller udfordringer, står vi klar til at hjælpe dig godt på vej. Hvis du er i tvivl omkring jobgarantien er du velkommen til at ringe direkte til os på 44 87 01 00.

I tvivl?

Få personlig online vejledning om efteruddannelse og brancheskift hos en af vores vejledere.

 

I tvivl?

Få personlig online vejledning om efteruddannelse og brancheskift hos en af vores vejledere.

Cookies
Tilmeld