Buskørekort

Tag buskørekort med 30 dages kursus

Bliv buschauffør – og få et job med ansvar og selvstændighed

Læs videre, og bliv klogere på:

 • Hvad du kan forvente i jobbet som buschauffør
 • Hvordan hverdagen som buschauffør er
 • Hvad kræver det at blive buschauffør
 • Hvilke muligheder jobbet giver dig
 • Hvordan du bliver buschauffør
 • Hvad du lærer på kurset

Se ledige kursustider →

Få buskørekort på bare 30 dage

Hos UCplus møder du vores dygtige undervisere. De har selv kørt bus, og de kender busbranchen som deres egen inderlomme.

Du får den nødvendige teoretiske viden med dig. Du bliver klædt på til at køre energirigtigt, til at undgå skader, og til at give passagerne en god oplevelse.

Du får også alt den praktiske træning, der gør, at du navigerer sikkert på lange landeveje og gennem smalle gader i alle døgnets timer.

Hør Bo fortælle om:

 • Jobbet som buschauffør
 • Hvad det kræver af kompetencer
 • Hvordan UCplus er som uddannelsessted

Kørekort til bus – læs mere om kurset:

Du kan tage buskørekort om dagen eller om aftenen hos UCplus.

 • Dagundervisningen ligger på alle hverdage fra kl. 8.00-15.24
 • Aftenundervisning ligger mandag, onsdag og torsdag fra kl. 16.00-21.00. Vælger du aftenundervisning, er der desuden planlagt undervisning et par lørdage i forløbet

Du kan tage kurset i Skovlunde tæt på København og i Højbjerg tæt på Aarhus.

For at tage buskørekort skal du:

 • Være fyldt 21 år
 • Have dansk udstedt kørekort til kategori B (personbil)
 • Kunne tale, læse og forstå dansk
 • Have en godkendt lægeerklæring

Læs mere  om adgangskrav til buskørekort  her

 

 • 6 uger for AMU buskørekortet
 • 10 uger hvis du er mellem 21-23 år
 • 21 uger hvis AMU buskørekortet tages som aftenundervisning
 • For ledige
  Gratis – skal aftales med jobcenteret / A-kassen
 • For personer i AMU-målgruppen*, der er i job eller er selvforsørgende: 6.240 kr.
 • For personer udenfor AMU-målgruppen*, der er i job eller er selvforsørgende: 40.137,15 kr.
 • Prøvegebyr:
  For at gå til prøve skal du betale et prøvegebyr på i alt 1.870 kr.

Læs mere om priser på AMU-kurser her

* Har du en længere videregående uddannelse er du ikke i AMU-målgruppen. Du kan finde en fuldstændig liste over uddannelser, der betragtes som videregående uddannelser i linket her. Alle uddannelser over kategori 4 betragtes som en længere videregående uddannelse, hvor AMU-kurser ikke kan tages til nedsat pris.

Når du tager buskørekort, veksler undervisningen imellem teoretisk undervisning i klassen og praktisk undervisning i at køre bus.

Med et buskørekort kan du blandt andet køre bus i den kollektive trafik, turistbus, skolebus eller flexkørsel i en lille bus.
Fælles for alle jobs er, at du kører med passagerer og har en hverdag med selvstændighed og service i fokus.

Læs mere om jobmulighederne som buschauffør

Hver onsdag klokken 10 holder vi online infomøde, hvor du kan blive klogere på jobbet og uddannelsen.
Tilmeld dig her

Lønnen for en buschauffør varierer afhængigt af flere faktorer, herunder anciennitet, geografisk placering og arbejdstider. Som en generel retningslinje kan buschauffører forvente en gennemsnitsløn på omkring 28.777 kr.om måneden ifølge ug.dk (2023). Ifølge AKT/3F Tillægsoverenskomsten (HT-området) pr. 01.02.2024 for Storkøbenhavnsområdet ligger start grundlønnen på 29.132,57 kr. før diverse tillæg. Pensionsbidraget udgør 12% af den A-skattepligtige løn, hvoraf arbejdsgiver betaler 10% og medarbejderen 2%.

Det er dog vigtigt at bemærke, at lønnen for buschauffører øges betydeligt, hvis de for eksempel arbejder på skiftende tider og i weekenden. Derudover er der diverse tillæg for ledbuskørsel, trafiktælling, delt tjeneste, uddannelsestillæg og erhvervsuddannelsestillæg. For eksempel vil en chauffør som kører fast delt tjeneste opnå et tillæg før skat på 1780,2 kr./mdr. Tilsammen vil disse tillæg til grundlønnen resultere i en langt højere samlet indkomst.

Det er også værd at bemærke, at lønnen varierer fra region til region. Buschauffører i større byområder som Storkøbenhavnsområdet har en højere timeløn, grundet større kundebasis, mere trafik og øget trængsel på vejene end i yderområderne.

Endelig spiller erfaring en væsentlig rolle i fastsættelsen af en buschaufførs løn. Jo mere erfaring og deraf jo højere anciennitet du har som buschauffør, desto mere kan du forvente at tjene, som følge af de fastlagte løntrin der indgår i overenskomsten, der strækker sig over 13 år. Mange erfarne buschauffører kan dog opnå ekstra fordele som anerkendelse af deres dygtighed og erfaring i faget, for eksempel ved at benytte muligheden for tage efteruddannelse, eller blive Faglært Buschauffør, og derved opnå et ekstra løntillæg.

Husk, at lønnen kun er en del af ligningen. Mange mennesker vælger at køre bus fordi det er job med stor jobsikkerhed, fleksibilitet, god pension med sundhedsforsikring og ikke mindst oplevelsen af personlig frihed.

Hvis du har en passion for kundeservice, kan lide at være ude på vejene hele dagen og interagere med passagerer og kollegaer, kan en karriere som buschauffør være både givende og økonomisk tilfredsstillende.

Kontakt os og hør mere om et buskørekort.

Find dit kursus her

Tag buskørekort og andre kurser til buschauffør

Går du med en drøm om at få et buskørekort hurtigst muligt? Vi tilbyder buskørekort som 30 dages AMU-kursus hver 3. uge, så du kan blive klar til drømmejobbet.

På UCplus kan du både tage buskørekort, efteruddannelser og erhvervsuddannelser for unge og voksne, hvor teori vil blive testet i praksis. Du bliver klædt godt på til at lære at styre og navigere bussen og give dine passagerer en behagelig rejse.

Har du allerede buskørekort, men drømmer om at blive buschauffør i den kollektive trafik? Så tilbyder vi kursus for dig, som brænder for at køre rutebus. Samtidig kan du tage kursus i billettering, som lærer dig at udstede billetter til passagerne og at billettere. Med disse kurser vil du kunne give dine passagerer en god rejse og sende dem videre med et smil på læben. Kontakt UCPlus og start på en 30-dages uddannelse i at tage et kørekort til bus.

Buskørekort giver et godt job

Få styr på regler og priser på buskørekort

Hos UCplus ved vi, at menneskers hverdag er forskellig. Derfor kan du både tage buskørekort om dagen og om aftenen. Vi tilbyder kurser i både København og Aarhus.

For at tage buskørekort skal du blot være fyldt 21 år, have et dansk personbilskørekort og en godkendt lægeerklæring for at blive klar til de mange nye jobmuligheder som buschauffør. Det tager kun 6 uger for at tage et AMU buskørekort, 10 uger hvis du er mellem 21-23 år, og 21 uger hvis AMU buskørekortet tages som aftenundervisning. Hvis man som 21-årig tager busforløbet intensivt på fire uger, må man højst køre 50 km. i rute, indtil man fylder 23 år. Start på din uddannelse som buschauffør med UCPlus.

 

Hvad koster et buskørekort?

Hos UCplus får du den bedste pris på et buskørekort, da buskørekortet udbydes som AMU-kursus. Hvis du er ledig, er det gratis efter aftale med jobcenter eller A-kasse og koster kun 3.780 kr. for personer i job eller personer, der er selvforsørgende. Begynd med dit buskørekort eller efteruddan dig hos UCplus allerede i dag!

Du er din egen herre i bussen – der står ikke en værkfører over nakken på dig. Og så går tiden hurtigt.

Niels

Uddannet buschauffør hos UCplus

I bussen er man chef for sig selv. Jeg kan godt lide følelsen af at sidde der foran i bussen og være den, der har styringen.

Fahima

Uddannet buschauffør hos UCplus

Hvis jeg bare havde vidst, hvor glad jeg ville blive for at køre bus, så havde jeg skiftet meget før.

Henrik

Uddannet buschauffør hos UCplus

Bliv buschauffør og oplev de danske by-, lande- og motorveje

UCplus er din vej til at blive en dygtig buschauffør. Uanset om du drømmer om at styre en turistbus, arbejde for et trafikselskab eller et busselskab, tilbyder vores kurser den nødvendige undervisning.

Vi prioriterer at overholde reglerne fra både Færdselsstyrelsen og Trafikstyrelsen. Det betyder, at du skal have styr på din lægeattest og pasbillede, da det er afgørende for at komme i gang med undervisningen.

Vores kurser dækker alt fra undervisning i køreteknik og førstehjælp til forberedelse til køreprøven. Vi tilbyder en fuldendt kursuspakke, hvor du kan lære af erfarne buschauffører og få indblik i buserfaring.

Vi hjælper også med at finde jobmuligheder og samarbejder med potentielle arbejdsgivere. Har du behov for at høre mere på en inspirationsdag, kan du altid kontakte os og høre mere.

Uanset om du er ung eller ældre, har erfaring eller ej, er UCplus her for at gøre dig til en professionel buschauffør. Start på et kursus hos os og følg din passion på vejene!

I tvivl?

Få personlig online vejledning om efteruddannelse og brancheskift hos en af vores vejledere.

 

I tvivl?

Få personlig online vejledning om efteruddannelse og brancheskift hos en af vores vejledere.

Cookies
Tilmeld