Lastbilkørekort

Bliv klar til et job som lastbilchauffør

Lastbilkørekort

Står du og skal tage lastbilkørekort (også kaldet et stort kørekort), og vil du undervises af branchens bedste undervisere? Så er UCplus det helt rigtige sted at blive lastbilchauffør. Med et lastbilkørekort i hånden får du mange nye jobmuligheder såsom godschauffør, entreprenørchauffør eller renovationschauffør. Få indblik i alle fordelene ved at tage lastbilkørekort hos UCplus her.

Om kurset

Du kan tage lastbilkørekort om dagen eller om aftenen hos UCplus.

 • Dagundervisning ligger på hverdage fra kl. 8.00-15.24
 • Aftenundervisning ligger mandag, onsdag og torsdag aften fra kl. 16.00-21-00. Der er desuden undervisning et par lørdage.

Vi afholder kurset i Skovlunde, tæt på København, og i Højbjerg, tæt på Aarhus.

 • For ledige
  Gratis – kursusstart skal aftales med jobcenteret / A-kassen
 • For personer i AMU-målgruppen*, der er i job eller er selvforsørgende:
  3.840 kr.
 • For personer udenfor AMU-målgruppen*, der er i job eller er selvforsørgende:
  36.754 kr.
 • Prøvegebyr:
  For at gå til prøve skal du betale et prøvegebyr på i alt 1000,-

* Har du en længere videregående uddannelse er du ikke i AMU-målgruppen. Du kan finde en fuldstændig liste over uddannelser, der betragtes som videregående uddannelser i linket her. Alle uddannelser over kategori 4 betragtes som en længere videregående uddannelse, hvor AMU-kurser ikke kan tages til nedsat pris.

 

 

Når du tager lastbilkørekort, modtager du som regel undervisning i 6 uger.
Hvis du er 18-21 år, varer kurset 10 uger.
Hvis du tager kurset som aftenundervisning, varer det 21 uger.
Når du er færdig med at modtage undervisning, skal du til teoriprøve og derefter køreprøve.
Der kan være lidt ventetid, inden du kommer til køreprøve.

For at blive lastbilchauffør kræver det at man har et kørekort til lastbil (kategori C). Man kan tage et lastbilkørekort på 30 dage, hvis man er over 21. Hvis man er mellem 18-21 år, tager det 50 dage at tage lastbilkørekortet. En forudsætning for at tage lastbilkørekortet er, at man har kørekort til almindelig bil (kategori B). Det betegnes sammen med buskørekort nogle gange som et “stort kørekort”.

Hvis man er mellem 18-21 år, tager det 50 dage at tage lastbilkørekortet. En forudsætning for at tage lastbilkørekortet er, at man har kørekort til almindelig bil (kategori B).

Når du har gennemført lastbilkørekort får du:

 • Kørekort til lastbil (kategori C)
 • Grundlæggende kvalifikationsbevis
 • AMU-bevis

Til dagligt må en lastbilchauffør højst køre 9 timer. Efter 4,5 time uafbrudt kørsel skal lastbilchaufføren holde en pause på minimum 45 minutter, herefter kan chaufføren genoptage kørslen. På en hel uge må køretiden ikke overstige 56 timer. Dog højst 90 timer hver 2. fortløbende uge. Læs mere om reglerne på færdselsstyrelsens hjemmeside.

For at tage lastbilkørekort skal du:

 • Være fyldt 18 år
 • Have kørekort til kategori B (personbil) udstedt i Danmark
 • Have en godkendt lægeerklæring

Læs mere om regler og adgangskrav for lastbilkørekort her.

Man kan tage et lastbilkørekort når man er 18 år og har kørekort til almindelig bil (kategori B).

Jobbet som lastbilchauffør handler først og fremmest om at transportere gods og varer fra A til B.
Det kan være transport af alt fra madvarer til supermarkederne, afhentning af affald hos de danske husstande eller at levere byggematerialer til store byggerier.
Med et job som lastbilchauffør skal du elske at køre men også at tale med mennesker og give en god service der, hvor du kommer frem.

Læs mere om jobbet her

Hver onsdag klokken 10 holder vi online infomøde, hvor du kan blive klogere på jobbet og uddannelsen.
Tilmeld dig her

En faglært lastbilchauffør tjener i gennemsnit 33.000 kr. pr. måned, inklusiv ferie, pension, fridagsgodtgørelse og særlig opsparing, hvilket svarer til 37 timers arbejde pr. uge. Dog skal det også nævnes at lønnen variere fra lastbilchauffør til lastbilchauffør.

Ved at køre om aften eller natten, kan du tjene endnu mere – mere end 50.000 kr. pr. måned. Overtid eller ekstra vagter er også en mulighed for at tjene ekstra.

En ufaglært lastbilchauffør tjener ca. 28-30.000 kr. pr. måned i snit. Alle tal er indhentet fra ug.dk, Jobindex og Danmarks Statistik.

Find dit kursus her

 

 

Lastbilkørekort og andre kurser til lastbilchauffører

Går du med drømmen om at få et lastbilkørekort hurtigst muligt? Vi tilbyder stort kørekort på kun 30 dages kursus, så du kan blive klar til drømmejobbet som lastbilchauffør. Hos UCplus ved vi, at menneskers hverdag er forskellige. Derfor kan du både tage lastbilkørekort om dagen og om aftenen. Vi tilbyder kurser i både København og Aarhus. Du kan også tage flere efteruddannelseskurser som for eksempel den obligatoriske EU-efteruddannelse eller et anhænger kørekort, hvis du vil køre lastbil med flere sæt.

 

 

 

Hvad koster et lastbilkørekort (stort kørekort)?

Hos UCplus får du den bedste pris på dit kommende lastbilkørekort, da kurset udbydes som AMU-kursus. Er du ledig, er lastbilkørekortet gratis efter aftale med jobcenter/A-kasse og koster kun 5.780 kr. for personer i job eller personer, der selvforsørgende inkl. prøvegebyr.

 

 

Få styr på regler og priser på lastbilkørekort 

I godsbranchen er der plads til alle. Du skal blot være fyldt 21 år, have et dansk personbilskørekort og en godkendt lægeerklæring for, at du kan blive klar til de mange nye jobmuligheder med et lastbilkørekort. Det tager blot 6 uger at tage et AMU kørekort, 10 uger hvis du er mellem 21-24 år, og 21 uger hvis AMU kørekortet tages som aftenundervisning.

Bliv lastbilchauffør

Som lastbilchauffør kan du arbejde med mange forskellige former for transport. F.eks. transport af gods, transport af værdier, transport af møbler, transport af større dele (f.eks. særtransport). Ved at blive lastbilchauffør får du en overenskomst og fleksible arbejdstider.

Mark med stort kørekort til lastbil
På UCplus har jeg virkelig fået meget hjælp. De skabte kontakt til en vognmand og sørgede for en ansættelse, lige efter mit kursus.
Mark

Uddannet lastbilchauffør hos UCplus

UCplus er virkelig et dejligt sted med en god undervisning og dygtige undervisere.
Anders

Uddannet hos UCplus

Et sjovt kursus, hvor vi blev mødt med respekt.
Nese

Uddannet hos UCplus

I tvivl?

Få personlig online vejledning om efteruddannelse og brancheskift hos en af vores vejledere.

 

I tvivl?

Få personlig online vejledning om efteruddannelse og brancheskift hos en af vores vejledere.
Cookies