15.04.24 | Nyheder

Bliv EUD hos HB-Care: en ny mulighed for unge som tager erhvervsuddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik

UCplus har sammen med Moove Group, Umove og HB-Care iværksat et nyt initiativ, der tilbyder unge en unik mulighed for at starte en karriere inden for transportbranchen som kvalificerede buschauffører med en specialisering som omsorgschauffører.

Styrkelse af den kollektive trafik

Initiativet er et vigtigt skridt for at styrke den kollektive trafik og samtidig yde en væsentlig social service. Uddannelsesforløbet, som tager 1½ år, integrerer teori med praksis med skoleforløb hos UCplus, suppleret med praktikophold hos både HB-Care og Umove, og herigennem forberedes eleverne grundigt på de varierede opgaver, de kommer til at møde, når de skal hjælpe borgere med særlige behov.

“Dette samarbejde med Moove Group, Umove og HB-Care betyder, at vi kan åbne en ny uddannelsesdør for unge, som gerne vil kombinere erhvervsuddannelsen til buschauffør med et job, hvor de hver dag gør en forskel for andre,” siger Camilla Kaare Nielsen, afdelingsdirektør for AMU og EUD hos UCplus.

HB-Care forpligter sig til at tilbyde eleverne en læreplads og job efter endt uddannelse.

“Vi ser frem til at byde de unge velkommen i vores team af omsorgschauffører, hvor de kommer til at spille en vigtig rolle i at støtte vores borgere med særlige behov,” fortæller Henriette Gullberg, HR Business Partner og initiativtager til det nye samarbejde.

Der holdes løbende informationsmøder, hvor unge kan høre mere om muligheden for at blive omsorgschauffør, og de første elever kan starte på uddannelsen den 5. august hos UCplus i Skovlunde.

Uddannelsen for dig, der gerne vil køre bus og hjælpe borgere med særlige behov

Hvis du kan lide tanken om at være en vigtig del af den kollektive trafik, løn under uddannelse, og et godt job i en spændende branche, hvor du gør en forskel for andre, så er erhvervsuddannelsen til buschauffør det rigtige valg for dig.

Som omsorgschauffør hjælper du borgere med særlige behov. Du er den, der er ansvarlig for deres daglige transport til og fra skole, genoptræning mv., og du spiller derfor en afgørende for, hvordan deres hverdag hænger sammen.

Selve erhvervsuddannelsen hedder ”buschauffør i kollektiv trafik”, i løbet af de halvandet år vil der derfor indgå praktikperioder hos en rutebus operatør.

Uddannelsen tager 1½ år, og kombinerer teori og praktisk træning hos UCplus med to praktikophold, hvor du lærer at køre bus og betjene kunder.

UCplus og HB-Care samarbejder med Umove for at klæde dig godt på til at kunne køre bus.

HB-Care står klar med en læreplads til dig. Du modtager elevløn under hele uddannelsen, som svarer til ca. det dobbelte af en SU, og du er sikret job i HB-Care efter endt uddannelse.

Næste hold starter 5. august 2024 i Skovlunde ved København.

Læs også: Bliv buschauffør med et buskørekort.

Mød os og bliv klogere på dine muligheder

Onsdag den 24. april kan du møde både UCplus, Umove og HB-Care, når vi er til stort infomøde på FGU NORD, Gladsaxevej 315 i Søborg. Du kan både komme op i en rutebus og i en bus fra HB-Care for at mærke, hvordan det er, og du kan snakke med uddannelseskonsulenter om dine muligheder.

UCplus holder også løbende infomøder, hvor du kan høre meget mere om erhvervsuddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik, og hvordan du bliver omsorgschauffør.

Tilmeld dig et infomøde her

Vil du vide mere?

Du kan også se denne film, hvor Mette fra HB-Care fortæller, hvorfor hun gerne vil have et job, hvor hun gør en forskel.

Se filmen her

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os:

UCplus
+45 44 87 01 00

Moove Group Uddannelsesafdeling
+45 52 34 89 07

Eller læs mere her:
EUD buschauffør – Moove group

Cookies
Tilmeld