23.02.22 | Nyheder

Buschauffør job – Hvordan er vilkårene?

Har du overvejet at blive buschauffør, og vil du gerne vide, hvordan vilkårene er? Her på siden kan du læse om alt fra arbejdsopgaver til vilkår og løn.
Glad buschauffør på job

På jobbet som buschauffør møder man mange glade ansigter.

af

Med et buskørekort, får du mange jobmuligheder. Du kan blandt andet køre bus i den kollektive trafik, turistbus, skolebus eller flexkørsel i en lille bus. Fælles for alle jobbene er, at du kører med passagerer og har en hverdag, hvor selvstændighed og service er i fokus. Arbejdstiderne er som regel afvekslende. Når du har været ansat i et stykke tid kan du selv være med til at bestemme, hvor mange timer og hvornår du vil arbejde. Der er gode jobmuligheder som buschauffør i det meste af landet.

Læs om tre jobmuligheder som buschauffør herunder.

Buschauffør i den kollektive trafik

Som buschauffør i den kollektive trafik kører du folk til og fra arbejde eller rundt til andre gøremål. Du skal elske, at der kommer kunder ind ad døren, når du åbner den og at give en rigtig god service og et smil med på vejen.

Langt det meste af din arbejdsdag foregår på asfalten. Det kan både være i det travle byliv eller på længere strækninger på mere stille og naturskønne ruter.

I bussen er du din egen chef. Du skal selvfølgelig overholde køreplanen, men ellers gælder det om at få lavet nogle gode rutiner, der fungerer i din arbejdsdag.

Du kører på alle tider af døgnet, men du har som regel en fast turnus i det busselskab, du er ansat.

Hvordan bliver jeg buschauffør i den kollektive trafik?
For at køre som buschauffør i den kollektive trafik skal du have buskørekort.

Hvis du søger job i Movia-området (Hovedstaden) skal du desuden tage de to kurser Billettering & kundebetjening og Rutebuskørsel

Turistbuschauffør

Som turistbuschauffør kører du folk til gode oplevelser og ud på rejser.

Det kan både være rundt i Danmark og til rejsemål i udlandet.

Som turistbuschauffør er du meget mere end bare rat-holder. Du skal elske at tale med kunder og servicere, og det er ofte også dig, der står for en masse praktisk som mindre rengøring, oprydning i bussen og at tjekke folks billetter og rejsepapirer.

Som turistbuschauffør arbejder du typisk for et rejsebureau eller en vognmand, der kører for turister, skoler, daginstitutioner og andre, der skal transporteres rundt i landet eller til udlandet i større grupper.

Hvordan bliver jeg turistbuschauffør?
For at køre som turistbuschauffør skal du have buskørekort og takografkort / førerkort.

Du kan få takografkort / førerkort hos politiet. På politiets hjemmeside kan du læse, hvordan du får takografkort / førerkort.

Chauffør der kører offentlig servicetrafik / Flextrafik

Når du har buskørekort, kan du søge job som chauffør, der kører offentlig servicetrafik / Flextrafik.

Kørslen er ofte korte stræk til og fra institutioner, sygehus og skoler.

Tit hjælper du passagererne, som kan være fysisk eller psykisk handicappede. Du skal have kendskab til handicappedes hjælpemidler og kunne betjene bussens liftudstyr.

Kørslen ligger som regel på hverdage og i tidsrummet klokken 06.00 til klokken 18.00. De fleste firmaer ansætter på timeløn med et garanteret antal timer pr. uge

Hvordan bliver jeg buschauffør der kører Offentlig servicetrafik / Flextrafik?
For at køre Offentlig servicetrafik / Flextrafik kræver det, at du har buskørekort og tre kortere BAB-kurser, hvor du lærer at køre med passagerer med særlige behov.

BAB-kurserne tager sammenlagt 5 dage.

Hvad er offentlig servicetrafik / Flextrafik?
Offentlig servicetrafik / Flextrafik er blandt andet kørsel med syge, ældre og personer med særlige behov eller kørsel på nedlagte busruter. Kørslen foregår enten i personbiler som taxaer eller i mindre busser. For at køre Offentlig servicetrafik / Flextrafik i personbil / taxa skal du have taxakørekort.

Skal du køre Offentlig servicetrafik / Flextrafik i en mindre bus kræver det buskørekort.

Dame sidder i bus ved siden af buschauffør på jobbet

Der er mange glade passagerer, når man kører bus.

af

Generelt om jobbet som buschauffør

At være buschauffør er en vigtig og ansvarlig stilling, hvor man er med til at sikre, at passagererne kommer sikkert frem til deres destination. Det er også en alsidig og spændende karriere, hvor man kan opleve mange forskellige ting, møde nye mennesker og få en god fysisk og mental udfordring.

En af de vigtigste opgaver som buschauffør er at køre passagererne trygt og sikkert fra A til B. Det kræver en god køreteknik og evnen til at tage de rigtige beslutninger i trafikken. Som buschauffør er man også ansvarlig for at overholde trafikreglerne og sikre, at bussen altid er i god stand.

En anden vigtig opgave er at håndtere passagererne på en professionel måde. Det betyder at man skal kunne håndtere eventuelle klager eller spørgsmål, samt sikre at alle passagererne føler sig velkomne og trygge i bussen. Det er også vigtigt at man kan håndtere kontanter og billetter, samt give korrekte oplysninger om ruter og tidspunkter.

For at blive buschauffør skal man altså have et kørekort i kategori D, som er det kørekort man bruger til at køre lastbiler og busser. Det kræver en vis erfaring med kørsel, samt beståelse af en række teoretiske og praktiske prøver. Derudover er det også vigtigt, at man har et godt helbred, da det kan være fysisk krævende at køre bus.

Som buschauffør får man en alsidig arbejdstid, hvor man kører i forskellige tidspunkter af døgnet og i forskellige vejrforhold. Det kan også betyde at man arbejder i weekender og helligdage. Men det er også en karriere, hvor man har mulighed for at få faste ruter og arbejdstider. Lønnen som buschauffør varierer, men man kan forvente en ordentlig løn og gode arbejdsvilkår.

Alt i alt, er jobbet som buschauffør en vigtig og ansvarlig stilling, hvor man er med til at sikre at passagererne kommer frem til deres destinationer sikkert. Det er også en alsidig og spændende karriere, hvor man kan opleve mange forskellige ting, møde nye mennesker og få en god fysisk og mental udfordringer.

På-job-som-buschauffør

Buschauffører i Danmark har gode arbejdsvilkår

af

Hvad tjener en buschauffør (løn)?

Når det kommer til lønnen for en buschauffør, kan det variere afhængigt af flere faktorer, såsom erfaring, arbejdsgiver og geografi. Men generelt kan man forvente en ordentlig løn, samt gode arbejdsvilkår.

En buschauffør i Danmark kan forvente at tjene mellem 20.000-35.000 kr om måneden. Det kan være højere eller lavere afhængigt af ens erfaring og arbejdsgiver. Derudover kan man også forvente at få pensionsordning, sundhedsforsikring, feriefridage, og andre goder.

Det er vigtigt at pointere, at man som buschauffør kan få en god løn, men det kræver også en vis erfaring, ansvar og fleksibilitet. Det er en stilling, der kræver en god fysisk og mental form, samt evnen til at håndtere forskellige situationer i trafikken og med passagererne.

Igen det er vigtigt at pointere, at det er en karriere med en god løn og arbejdsvilkår, samt mulighed for at få faste ruter og arbejdstider, hvor man kan balancere arbejdsliv og fritid. At være buschauffør er en vigtig og ansvarlig stilling, hvor man er med til at sikre, at passagererne kommer sikkert frem til deres destinationer.

Cookies
Tilmeld