29.08.24 | Nyheder

Fra skole til chauffør: UCplus og AarBus sikrer fremtidens buskørsel med nye lærlinge

Med sine næsten 300.000 indbyggere er Aarhus Danmarks næststørste by, hvilket naturligt skaber et stort transportbehov og stiller store krav til den kollektive trafik. Dette mærker Jyllands største busoperatør, AarBus, som oplever en stigende efterspørgsel efter både flere busser og chauffører.Et tæt samarbejde med UCplus, der tilbyder erhvervsuddannelsen til chauffør i kollektiv trafik, er med til at afhjælpe behovet for chauffører.

Gitte Madsen sygetransport

Disse unge EUD-elever er i gang med grundforløbet på erhvervsuddannelsen til chauffør i kollektiv trafik, og de er glade for at de har fået læreplads hos AarBus.

Flere unge er interesseret i at blive buschauffør

UCplus har i foråret turneret rundt på en række FGU-skoler i Midtjylland for at udbrede kendskabet til uddannelsen, hvilket heldigvis har tiltrukket en stor gruppe unge i år, og AarBus har valgt at tilbyde lærepladser til seks unge EUD-elever.

Administrationschef hos AarBus, Sanne Gaarsdal, fortæller, at de lægger vægt på at tiltrække de rigtige elever til deres lærepladser, og derfor skal eleverne først sende en motiveret ansøgning, hvor de forklarer, hvorfor de ønsker at blive en del af AarBus. De udvalgte elever inviteres derefter til en samtale, hvor de får en rundvisning, lærer mere om virksomheden og får en god snak om, hvad det indebærer at være buschauffør hos AarBus.

Sanne Gaarsdal understreger, at chaufførjobbet ikke kun handler om at være god til at køre bus, men også om at levere en behagelig køreoplevelse og god service til passagererne. Desuden skal man kunne kommunikere godt med de mange forskellige typer kunder.

Når eleverne har gennemført deres grundforløb hos UCplus og begynder deres første praktikperiode hos AarBus, sørger virksomheden for, at de bliver taget godt imod. Eleverne starter typisk sammen med andre nye chauffører og gennemgår et fire ugers opstartsprogram, hvor de kører med en vejleder og lærer deres ruter at kende. De får også mulighed for at øve sig på AarBus’ egen manøvrebane med de forskellige bustyper, fra 12- til 18-meter busser, så de er godt forberedt, inden de kommer ud i trafikken med passagerer.

“Vi gør meget ud af opstartsprogrammet, fordi vi gerne vil sikre, at alle kommer godt i gang hos os. Vi laver videoer, der viser chaufførerne, hvordan de håndterer forskellige opgaver, fx opladning af elbusser, og så er chaufførerne også rigtig gode til at hjælpe hinanden. Så der er altid hjælp at hente,” fortæller Sanne Gaarsdal.

Fakta om erhvervsuddannelsen til buschauffør

Uddannelsen er en 1½-årig rejse, der kombinerer teori og praktisk træning på skolen med to praktikophold, hvor eleverne lærer at køre bus og betjene kunder. UCplus samarbejder med busoperatører på Sjælland og i Jylland og sørger for, at alle elever får en god læreplads.

Der starter nye hold i Skovlunde og Højbjerg i januar 2025, men du kan allerede nu tilmelde dig infomøde og høre mere.

Læs mere og tilmeld dig her

Cookies
Tilmeld