14.02.24 | Nyheder

Fra SOSU-hjælper til faglært buschauffør

For 10 år siden skiftede Andreas spor. Han forlod jobbet som SOSU-hjælper og blev buschauffør. UCplus har fulgt ham hele vejen. Her fik han allerførst buskørekort og nu, diplomet, der viser, at han er faglært chauffør. Vi har talt med ham om, hvad han kan lide ved at være buschauffør, og hvad han har fået ud af, at tage efteruddannelsen.

Gitte Madsen sygetransport

Umove-chauffør Andreas Jørgensen viser stolt, at han har taget merituddannelsen og er blevet faglært buschauffør.
Foto: Tom Kristensen

Buschauffør er det bedste job

Andreas ønskede et job med udfordringer og som kunne give ham mere overskud i hverdagen, og fordi der er mange chauffører i sin familie, fik han lyst til at prøve kræfter i busbranchen. Og det er en beslutning, han ikke har fortrudt.

Efter han fik sit buskørekort, begyndte Andreas at arbejde for Arriva og senere Umove, først i Glostrup og nu i Bagsværd. Lige fra dag ét har han været glad for jobbet.

“Jeg synes, at det er rart, at jeg har kontakt med folk hver dag. Jeg gør altid mit bedste for at være serviceminded. Jeg kigger på dem, der stiger ind, og jeg er altid imødekommende over for dem, for det er vigtigt at være positiv.”

Andreas oplever, at hans positive tilgang til jobbet smitter, så selv de lidt sure passagerer kommer i bedre humør.

Man skulle tro, at det var grunde nok til at være tilfreds med hverdagen, men Andreas fortæller, at der også er andre ting som gør jobbet som buschauffør attraktivt for ham:

“Jeg kan godt lide de tidlige ture. Det er dejligt at starte, når de fleste sover. Så har jeg nærmest byen for mig selv. Og jeg er vild med den selvstændighed og det ansvar, der kommer med jobbet. Der er mange ting, som jeg skal tage stilling til på en vagt. Det kan være alt fra vejarbejde til trafikpropper.”

At blive faglært buschauffør giver god forståelse for branchen

Når vi spørger Andreas, hvorfor han tog merituddannelsen, kommer svaret prompte, at han har faktisk længe haft et ønske om at blive faglært. Helt enkelt ville Andreas gerne efteruddannes, fordi han gerne ville vide mere.

“Jeg ville gerne blive faglært helt fra starten, fordi jeg gerne vil være klogere på branchen. Og det er jeg blevet. Jeg har fået øjnene op for, de mange aspekter af busdriften, og jeg har fået en rigtig god forståelse af, hvor mange ting skal gå op, når man laver et udbud. Det har været rigtig godt.”

Driftschef hos Umove, Henrik Thomsen, var med til diplomoverrækkelsen hos UCplus, da Andreas havde bestået de to afsluttende prøver med topkarakter, og fra Umove er de glade for, at deres chauffører bliver faglærte.

“Hos Umove har vi fire centrale værdier, som vi arbejder ud fra hver dag: ordentlighed, handlekraft, købmandskab og ejerskab. Når vi løbende tilbyder vores chauffører at blive faglærte, understøtter vi helt naturligt disse værdier. At vi hele tiden har fokus på at uddanne vores chauffører er et udtryk for ordentlighed, og gennem uddannelse får de udviklet værktøjer, så de bliver handlekraftige i deres daglige arbejde. Og at de netop får et godt indblik i udbudsprocessen betyder, at vores chauffører bedre forstår, hvilke vilkår vi arbejder under, og hvorfor det er nødvendigt, at vi er effektive. Sidst men ikke mindst i forhold til ejerskab, ønsker vi, at alle i Umove føler, at deres opgave er vigtig, og derfor søger at gøre deres bedste for Umove, sig selv og sine kollegaer.

UCplus tilbyder både buskørekort og merituddannelsen til faglært buschauffør

Andreas er rigtig glad for, at han både fik sit kørekort og er blevet faglært samme sted – hos UCplus.

“Det er et godt sted at komme. Her er de rette rammer for at lære. Der er dygtige undervisere og god undervisning.”

Med merituddannelsen til faglært buschauffør får du bevis på din erfaring fra arbejdet som buschauffør.

Er du blevet nysgerrig?

Læs mere om, hvordan du bliver faglært chauffør her

Cookies
Tilmeld