13.05.24 | Nyheder

To seje senior chauffører fra GoCollective fornyer deres EU bevis hos UCplus

76-årige Yuzhen Lim og 72-årige Lasse Frøding har begge kørt rutebus i mange år. De trives med en aktiv hverdag som chauffører hos GoCollective, og de er ikke klar til at gå på pension endnu. Derfor brugte de fem dage hos UCplus for at få fornyet deres EU-kvalifikationsbevis. Og nu er de klar til at køre bus de næste fem år.
Gitte Madsen sygetransport

76-årige Yuzhen Lim og 72-årige Lasse Frøding har kørt bus i mange år. De stortrives med at sidde bag rattet, så de fortsætter, så længe de kan. Foto: Tom Kristensen, UCplus

Seniorer stortrives med at køre bus

76-årige Yuzhen Lim har kørt bus siden hun var i tyverne, og hun har ikke tænkt sig at stoppe foreløbigt.

“Jeg bliver glad, når jeg kører bus. Jeg prøvede faktisk at gå ned i tid, men det fungerede slet ikke for mig. Jeg har behov for at komme ud, og som chauffør er hver dag forskelligt, og det kan jeg godt lide.

Yuzhens mand, Lasse Frøding, har det på samme måde.

“Jeg har det godt, så jeg ser ingen grund til at stoppe. Jeg har kørt bus i så mange år, at jeg har både rutinen og en masse erfaringer til at kunne løse de problemer, der kan opstå.“

Makkerpar på 5C – Københavns travleste linje

Lasse og Yuzhen mødte hinanden første gang i 2001, da de begge arbejdede som chauffører hos City-Trafik. Lasse var tillidsmand dengang, fordi han godt kan lide at hjælpe kollegerne med de problemer, de måtte have, og på et tidspunkt faldt han i snak med Yuzhen. Det blev til flere og flere snakke, og i 2008 flyttede de sammen. Og det er ikke kun i privaten, at de danner makkerpar. Efter City-Trafik fik de begge arbejde hos daværende Arriva, som nu har skiftet navn til GoCollective. Og navnet passer rigtig godt netop til linje 5C, som de kører nu. 5C er nemlig en af Københavns længste og travleste linjer, hvor passagertallet kommer op på 15 millioner mennesker om året, og så er det godt, at Lasse og Yuzhen har mange års erfaring bag rattet at trække på, når de skal føre de mange passagerer sikkert gennem byen.

Bliv buschauffør – læs om vores uddannelse og kurser til buskørekort.

Hold dine kørselsfærdigheder ved lige hos UCplus

Alle erhvervschauffører skal deltage i efteruddannelse hvert femte år. EU-efteruddannelsen bygger på indholdet fra den grundlæggende kvalifikationsuddannelse, hvor vigtige emner repeteres og uddybes. Kurset opdaterer de vigtige færdigheder med særlig fokus på færdselssikkerhed og effektivt brændstofforbrug.

Læs mere om efteruddannelsen her

Cookies
Tilmeld