24.11.22 | Nyheder

Vejen fra taxikørekort til verdens bedste job som sygetransportchauffør hos Falck

Gitte Madsen havde arbejdet som klinikassistent i en tandlægeklinik i mange år, og hun trængte til at lave noget andet. Til at begynde med, vidste hun ikke helt, hvilket slags job hun vil have. Hun vidste dog, at det var vigtigt, at hun kom til at arbejde med mennesker. Hos UCplus tog hun først taxikørekort, og derefter tog hun de såkaldte BAB-kurser, som klæder en på til at køre med bevægelseshæmmede mennesker.

Gitte Madsen sygetransport

At køre sygetransport er et rigtig meningsfyldt job, fordi jeg gør en forskel for folk hverdag fortæller Gitte Madsen.

BAB kurser giver de rette redskaber til jobbet

Der er meget nyt, og en del teknisk der skal læres på BAB-kurserne, og Gitte var lidt usikker på det i starten.

”Jeg kan tydeligt huske, da vi stod og øvede os med bespænding af kørestole. At jeg tænkte, ’Ej! Det her lærer jeg da aldrig!’ Men vi havde super kompetente undervisere, og man tager det stille og roligt. Og pludselig så kan man det.

I dag kører jeg for Falck, hvor jeg transporterer siddende patienter. Og nogle patienter er rigtig dårlige. Men jeg lærte jo teknikkerne ordentligt, så jeg er ikke nervøs. Det er bare rart, at jeg kan skabe tryghed for andre, netop fordi jeg ved, hvordan jeg håndterer kørestole, og hvad der ellers er brug for under transporten.

Variation, fleksibilitet og en aktiv hverdag

For Gitte er det vigtigt, at en arbejdsdag byder på både aktivitet og variation. Og begge dele bliver opfyldt i hendes job sygetransportchauffør. Når hun møder ind på en vagt, ved hun ikke, hvor mange patienter hun skal hente, eller hvor hun skal køre dem hen. Men det passer hende rigtig fint.

”Jeg møder jo nye mennesker hver dag. Jeg hopper ind og ud af bussen, snakker med patienterne og sørger for, at de kommer sikkert frem. Og det er det bedste job.”

Kunne du også tænke dig et job i transportbranchen?

Hos UCplus kan du både tage taxi-, bus- og lastbilkørekort (stort kørekort), og vi gør dig også klar til at køre sygetransport og Flextrafik. Der er rigtig gode job muligheder, så der er brug for dig derude. Find dit næste transportkursus her.

Gitte Madsen med Falck Sygetransportbus 2
Cookies
Tilmeld