22.09.22 | Nyheder

”Det er fedt, at jeg er så selvstændig, når jeg kører bus”

IGU

UCplus kampagnen ”Kvinder bag rattet” fik Kristine Tillge Lund til at kaste sig ud i jobbet som chauffør.

​”Det er fedt, at jeg er så selvstændig, når jeg kører bus” 

UCplus forløbet ”Kvinder bag rattet” fangede Kristine Tillge Lunds opmærksomhed, og allerede på anden dag af det særlige tredages forløb kunne hun mærke, at hun gerne ville være chauffør. I dag kører hun fast for selskabet Umove, og hun elsker sit job. Både på grund af det gode kollegaskab, men også fordi hun motiveres af den selvstændighed og det ansvar, hverdagen som chauffør byder på.

Introduktionsforløb gav mod på mere 

Kristine Tillge Lund har prøvet at arbejde med lidt af hvert, og hun var faktisk lidt skeptisk, da hun dukkede op til UCplus’ afklaringsforløb til job i transportbranchen. Men hun havde brug for at finde et job, og hun tænkte, at hun måske skulle gå efter at få arbejde med handicapkørsel, fordi busserne er mindre. Sådan skulle det ikke gå.

”Jeg fandt jo ud af, at det var sjovt at køre de store busser,” siger hun med et grin, og fortæller videre om, hvad hun oplevede på forløbet. 

”Vi blev kastet lige ud i det. Første dag kom vi ud at køre i en personbil for lige at tjekke, at vi altså kunne køre. Og allerede dagen efter skulle jeg ud af at køre i en bus. Det var ret vildt. Men jeg havde en super lærer, som virkelig gav mig troen på mig selv og troen på, at jeg sagtens kunne køre bus.” 

Køreglæde og godt kollegaskab 

Gennem det 6-uger lange AMU buskørekortkursus som Kristine gik i gang med efter introduktionsforløbet, blev hun godt klædt på til jobbet som chauffør. 

Og alt det køretekniske hun lærte på AMU kurset er i den grad noget, som motiverer hende og giver køreglæde, når hun sidder bag rattet og kører gennem Københavns gader. 

”Jeg synes jo, at det er sjovt at køre bus. Og for mig bliver det også en konkurrence med mig selv om, hvor godt jeg kører. Altså, om jeg kan lave gode sving, bløde opbremsninger og kører energirigtigt.” 

Men det er ikke kun udviklingen af hendes egne køreevner, som gør at Kristine Tillge Lund glæder sig til at møde ind på hendes vagter hos Umove i Glostrup. Det er også den gode stemning blandt chaufførerne, og de søde passagerer hun møder i bussen. 

”Alle er venlige og hjælpsomme. Og jeg synes, at det er så hyggeligt, at vi chauffører vinker til hinanden, når vi ses ude i trafikken. Og at man lige får en venlig kommentar med fra en passager. Det kan være at de siger ’tak for turen’ eller ’det klarede du flot’. Det gør mig glad og giver jo et smil på læben.” 

”Det er et job, der bliver ved med at udvikle mig” 

”Jeg synes, at det er fedt, at jeg møder nye udfordringer. At jeg skal klare svære situationer, fx at jeg skal få bussen igennem, hvor der er meget lidt plads. Eller som den aften, hvor diesellampen pludselig blinkede, så skulle jeg lige klare at tanke bussen på den nærmeste Circle K, inden jeg tog hjem. Men det gik fint. Jeg har nemlig fundet ud af, at jeg faktisk kan klare rigtig mange ting.” 

Kunne du også tænke dig et job i transportbranchen?

UCplus’ tilbyder afklaringsforløb, hvor du kan blive klogere på transportuddannelser. Du kommer ud at køre sammen med professionelle kørelærere, og du kan finde ud af, om det er noget for dig.

 

Læs mere om UCplus’s afklaringsforløb

IGU
Cookies
Tilmeld