14.02.23 | Nyheder

EUD kickstartede Mohameds rejse – nu vil han uddanne andre i transportbranchen

At sidde bag rattet i en bus eller en lastbil er noget Mohamed kan lide, og nu vil han have andre med på vognen.

I 2019 stod 20-årig Mohamed Dile uden uddannelse og uden arbejde. Han var i tvivl om, hvad han skulle. Han vidste bare, at det ikke skulle være fysisk krævende, for det vil hans ryg ikke kunne holde til. At blive buschauffør var derfor en god løsning. Og efter et par år bag rattet, har han fået lyst til at kunne uddanne andre. Nu vil han være storvognskørelærer.

Gitte Madsen sygetransport

Først blev Mohamed faglært buschauffør hos UCplus, nu har han også taget lastbilkørekort.

Fordelene ved erhvervsuddannelsen til buschauffør

Mohamed kendte lidt til transportbranchen, fordi hans far havde både haft sin egen taxavogn og havde også været buschauffør. Og først overvejede Mohamed bare at tage buskørekørt, så han hurtigt kunne komme ud som chauffør og tjene nogle penge. Men efter en snak med en uddannelseskonsulent hos UCplus besluttede han, at hun skulle starte på erhvervsuddannelsen til buschauffør.

“Jeg blev klar over, hvilke fordele der var at tage uddannelsen og få svendebrevet; at jeg var sikret en læreplads, at jeg vil få mere i løn, når jeg blev færdig. Og så vil jeg også få mig en rigtig uddannelse.”

Mohamed blev også overrasket over, hvor meget man lærer på erhvervsuddannelsen til buschauffør.

“Mange tror, at det bare handler om, hvordan man kører bussen. Men man lærer meget mere. Man lærer også om økonomi og busdrift. Og jeg lavede en opgave om, hvordan jeg ville gøre, hvis jeg skulle stifte mit eget busfirma.

Mohamed blev glad for teorien og for at hjælpe andre

At buschaufføruddannelsen rummede meget, var ikke det eneste, der overraskede Mohamed.

“Vi havde rigtig gode undervisere, og jeg fandt ud af, at jeg faktisk godt kan lide alt teorien. Jeg kan godt lide at forstå, hvorfor tingene er, som de er. Og så kan jeg godt lide at hjælpe andre, så når jeg kunne se, at der var andre, som havde svært ved at forstå teorispørgsmålene, så gik jeg hen og spurgte, om jeg kunne hjælpe dem.”

Efter Mohamed fik sit svendebrev, kørte han linjebus i København. Men jobbet passede ikke helt til hans temperament. Han synes, at det blev lidt for ensformigt, så efter noget tid søgte han videre og blev turistbuschauffør hos Vikingbus, hvor han også kørte udenlandskørsel. Og det passede ham bedre.

“Jeg kunne godt lide, at jeg selv havde ansvar for at komme frem til kunden, for at finde den bedste rute, og for at holde styr på min køre-hviletid. Hver dag var forskelligt, for jeg vidste heller ikke, hvilken slags kunder jeg skulle køre med. Den ene dag var det millionærer, den næste en flok børnehavebørn.”

Læs vores anden artikel: Jobbet som buschauffør giver plads til, at man også kan have et liv ved siden af.

Fra buselev til drømmen om at blive storvognskørelærer

Glæden ved at hjælpe andre og lysten til at prøve nye ting fører nu Mohamed på nye veje. Han vil gerne blive storvognskørelærer. Første skridt for at nå drømmen var at vende tilbage til UCplus for at tage lastbilkørekort, og med den i lommen fortsætter han nu med at videreuddanne sig.

UCplus ønsker Mohamed al muligt held og lykke med hans videre rejse og håber, at han endnu engang vender tilbage til UCplus.

Vil du også have job i transportbranchen?

Der er rigtig mange muligheder for at få gode jobs i transportbranchen. Ligegyldigt hvor gammel du er, så er det nemt at komme i gang.

Læs også om, hvordan du kan blive skraldemand med et lastbilkørekort.

Hos UCplus kan du både tage bus-, varebil-, lastbil- og taxakørekort. Og du kan også tage en vagtuddannelse på kun 30 dage.

Cookies
Tilmeld