UCplus står bag prisvindende uddannelsesprojekt

 

D. 30. oktober 2014 vandt Arriva årets CSR People Prize for deres samarbejde med UCplus omkring uddannelsesprojektet ’Kvinder bag rattet’ – et særligt tilrettelagt uddannelsesforløb til buschauffør for nydanske kvinder. CSR People Prize gives til virksomheder, som gennem konkrete initiativer viser, at de tager et socialt ansvar.

Flere nydanske kvinder bag rattet

Gennem en massiv rekrutteringsindsats i jobcentre og udvalgte NGO’er, fire dages afklaringsforløb på UCplus samt mentorordning og jobaftale med Arriva, skaI projektet ’Kvinder bag rattet’ være med til at give nydanske kvinder fodfæste på arbejdsmarkedet. Nydanske kvinder er et særsyn i busbranchen. Blot 14 % procent af Arrivas medarbejdere er kvinder, heraf kører 8 % bus – og meget få af disse kvinder er nydanskere.

Busbranchen er generelt præget af mange nationaliteter, men blandt de kvindelige chauffører er andelen meget lille. Dertil kommer, at nydanske kvinder generelt er en underrepræsenteret gruppe på arbejdsmarkedet. Det vil vi gerne være med til at ændre på gennem det her tiltag”, fortæller Henriette Gullberg, der er projektleder på UCplus og et af hovederne bag projektet.

Bliv buschauffør eller læs om Erhvervskørekort.

Unik mentordning

Det første hold kvinder har netop været igennem afklaringsforløbet på UCplus – og samtlige kvinder bestod. Den 10. november starter de første kvinder på buschaufføruddannelsen, der tages som AMU-kursus på UCplus. Her får kvinderne tilknyttet en mentor, der både kommer til at følge dem på uddannelsen og på garageanlæggende, når de er færdige. Mentorerne er selv kvindelige chauffører, der har taget en særlig mentoruddannelse, der kvalificerer dem til at følge de nydanske kvinder godt på vej i uddannelse og job. Gensidig forståelse er kongstanken bag mentorordningen, fortæller Henriette Gullberg:

”Mentorerne hjælper kvinderne med at blive set, hørt og forstået. Og de hjælper kvinderne med selv at forstå busbranchen”, fortæller hun.

UCplus gentager indsatsen med at rekruttere nydanske kvinder til det særlige uddannelsesforløb. Den 15 december afholder UCplus informationsmøde om uddannelsesforløbet. Informationsmødet foregår på UCplus i Skovlunde kl. 9-12. Tilmelding til informationsmødet sendes til projektleder Henriette Gullberg på hg@ucplus.dk

Fakta

  • Uddannelsesforløbet starter med et fire dages afklaringsforløb, hvor kvindernes sprogkundskaber og personlige egenskaber vurderes med henblik på et job som buschauffør. De kvinder, der består afklaringsforløbet, indgår en job- og mentoraftale med Arriva.
  • Det koster 4500 kr. at deltage i afklaringsforløbene.
  • Buschaufføruddannelsen afvikles  som AMU-kursus: Personbefordring med bus (AMUkode 40531), Billetering og kundeservice (AMUkode 45288) og Rutebuskørsel (AMUkode 44436). Uddannelsen varer 38 dage.
  • Tilmelding til uddannelsen sker hos kursussekretær Maja Skovgaard på msk@ucplus.dk
  • Udover CSR People Prize modtog Arriva ISS’ manfoldighedspris, bl.a. på baggrund af arbjedet med at rekruttere nydanske kvinder til busbranchen. Læs mere om prisen.
  • Læs mere om uddelingen af CSR People Prize.
Cookies
Tilmeld