12.09.23 | Nyheder

Per elsker at køre bus, og har ikke haft en sygedag i 42 år

Arriva chauffør Per Hannibal kunne været gået på pension for fire år siden. Men han er vild med sin varierede hverdag, og han kommer ikke til at stoppe med at køre bus foreløbig. Med delevagter, der giver plads til motion midt på dagen, og en positiv tilgang til livet, navigerer han igennem dagene og møder verden med et smil.

Gitte Madsen sygetransport
Per Hannibal elsker ikke kun at køre bus. Han har også en stor forkærlighed for motorcykler. Her ses han med sin fine og velholdte Yamaha Drag Star Classic uden for UCplus, hvor han har været på efteruddannelse for at forny sit EU-bevis.

Chaufførjobbet giver tid til frihed og træning

Som en af de få, har Per Hannibal altid haft de såkaldte delevagter, hvor han møder ind to gange om dagen; først en vagt om morgenen, så har han fri i løbet af dagen og møder ind igen sidst på eftermiddagen.

Til gengæld har han fri alle weekender og helligdage, og rytmen passer ham rigtig godt. Det giver ham tid til at dyrke sine interesser i løbet af dagen.

“Jeg får fem timer med solskin midt på dagen, og det er særlig godt om vinteren.”

Det han bruger meget tid på er træning.

“Jeg kan godt lide at holde mig i god form, og jeg har samme buksestørrelse, som da jeg startede som buschauffør for 42 år siden.”

Bliv ved med at passe samme buksestørrelse

Det er også det råd, som Per giver til sine kolleger på arbejdet; at de skal sørge for at blive ved med at passe den buksestørrelse, som de fik udleveret, da de startede på jobbet.

Og han har også gode råd til sin kolleger til, hvordan de kan inkludere mere motion i en ellers temmelig stillesiddende dag:

“Når jeg kommer til en endestation, så rejser jeg mig altid op, og går bussen igennem. Så får jeg lidt bevægelse, samtidig med at jeg tjekker om der er passagerer, som har glemt noget.”

Per Hannibals gode råd er ikke kun med til at holde kiloene fra sidebenene. De er også med til at holde humøret højt.

“Man har mere overskud, når man har det godt med sig selv og er i god form. Og så er det også nemmere at klare de sure kunder.”

At være chauffør er et servicefag

Det er heldigvis ikke så tit, at Per oplever sure kunder. Men dem skal man også kunne klare, fortæller han. Håndtering af ‘sure kunder’ er et af de emner, der går igen under faget kommunikation og konflikthåndtering, når Per er på efteruddannelseskursus hos UCplus hvert femte år for at få fornyet sit EU-bevis. Med hans mange år i jobbet som buschauffør, deler Per gerne sine erfaringer med de andre kursister, og det er hans oplevelse, at chauffører kan ‘afmontere’ meget surhed ved blot at være i godt humør selv.

“At være chauffør er et servicefag, og det er der mange, der ikke tænker på. Jeg prøver altid at køre så behageligt som muligt. Og jeg sidder med et smil på læben.

Der er mange kunder, der slet ikke ser chaufføren, og sådan er det. Men jeg søger altid øjenkontakt, og jeg er klar til at hilse.”

Bussen trækker mere end pensionen

Det er nu over fire år siden at Per kunne have kørt bussen i garagen for sidste gang, for så at gå på pension. Men det har han slet ikke været fristet af.

“Jeg fortsætter, så længe jeg kan.”

Per er nemlig rigtig glad for at være buschauffør, og han synes, at der er mange fordele ved jobbet. Udover at han er glad for den fritid, som delevagterne giver ham, så er han vild med den variation, han får på de forskellige ruter.

“Der er ikke to ture, som er ens. Man flytter sig rundt og oplever noget nyt hver dag. Det kan være at nyde udsigten over bølgende marker omkring Slangerup, eller at hjælpe turister, når man kører inde i København.”

Job med udsigt i mange år

Måske er du blevet inspireret af Per gode erfaringer med at køre bus?

Du kan heldigvis hurtigt komme i gang. Hos UCplus kan du få buskørekort på 30 dage.

Du møder vores dygtige undervisere. De har selv kørt bus, og de kender busbranchen som deres egen inderlomme.

Du får den nødvendige teoretiske viden med dig. Du bliver klædt på til at køre energirigtigt, til at undgå skader, og til at give passagerne en god oplevelse.

Cookies
Tilmeld