02.03.23 | Nyheder

Uddannelseskonsulent John Oksquist elsker at undervise

Uddannelseskonsulent John Oksquist elsker at undervise – hos ham er der ingen dumme spørgsmål

I 28 år har John Oksquist undervist i både bus, BAB, lastbil og taxa hos UCplus. Han elsker sit job, og han været med til at uddanne et meget stort antal chauffører. Og mange af dem, han har stadig kontakt med.

“Jeg går op i, hvordan min kursister lærer bedst”

“For et par dage siden underviste jeg et hold, og så kunne jeg se, at de blev lidt fjerne i blikket og så siger jeg, ‘kom, få overtøjet på – nu går vi ned til bussen’.”

”Da vi stod der, bad jeg alle om at se på påskrifterne – både indvendigt og udvendigt i bussen. De fik også lov til at tage alle kufferterne ud af bussen og læsse dem ind igen.”

”Det er meget nemmere at få begreberne på plads, hvis man også får stoffet mellem fingrene.”

Sådan fortæller John Oksquist om én af sine timer. For ham er det vigtigt, at kursisterne ikke bare læser teorien. De skal også prøve tingene i praksis, og John prøver hele tiden at udvikle undervisningen, fordi han går op i, hvordan kursisterne lærer bedst.

“Jeg vil have at kursisterne ved, hvorfor svaret er som det er. Altså at de forstår, hvordan tingene hænger sammen og ikke bare svarer rigtigt, fordi de kan huske svaret udenad.”

Tid til hygge og plads til alle

For John er det også vigtigt, at der er en god og åben stemning i undervisningen, for det motiverer folk til at lære mere.

“Jeg giver mig altid tid til mine kursister, og jeg siger til dem, her i huset er der altid muligt at spørge. Der er ingen dumme spørgsmål. Man skal hellere spørge end lade være.”

”Jeg gør det klart, at der er plads til alle på mine hold. Der er plads til spørgsmål og til sjov. Men man må ikke lave grin med hinanden. Vi skal altid behandle hinanden ordentligt.”

“Jeg tager også kage med, mindst én gang på hvert hold, for der skal også være tid til at vi hygger os sammen.”

Læs også: EUD kickstartede Mohameds rejse – nu vil han uddanne andre i transportbranchen.

Bevarer kontakten til sine kursister

John har hele 1.984 kontakter i sin telefon – og det er vel og mærke kun dem, som har givet han lov til at blive registreret i hans arbejdstelefon siden 2015.

“Jeg plejer mine kursister. Jeg har kontakt til at alle, som har lyst til at holde kontakten til mig. Jeg skriver til dem og ønsker dem god jul. Og jeg skriver, når de skal have fornyet deres EU –bevis.

Det sker også, at tidligere kursister dukker op på UCplus i deres uniform for at vise John, hvor de har fået job. Det gør ham rigtig glad, når han kan se, at de er blevet glade for deres uddannelse og har fået et godt job.”

“Jeg elsker at gå på arbejde, fordi jeg får så meget tilbage fra kursisterne,” siger John, og derfor har han heller ikke planer om at stoppe med at arbejde.

Vil du også have job i transportbranchen?

Der er rigtig mange muligheder for at få gode jobs i transportbranchen. Ligegyldigt hvor gammel du er, så er det nemt at komme i gang.

Hos UCplus kan du både tage bus-, varebil-, lastbil- og taxakørekort. Og du kan også tage en vagtuddannelse på kun 30 dage.

Cookies
Tilmeld