17.04.23 | Nyheder

Williams rekord: Yngste person i Danmark med kørekort til bus

Da lovgivningen for aldersgrænsen for buschauffører blev ændret i juli 2022 fra 23 til 18 år, blev William Øvre Colberg rigtig glad. Han var selv lige fyldt 18, og han havde længe vidst, at han ville være buschauffør. Straks efter tilmeldte han sig erhvervsuddannelsen til buschauffører hos UCplus, og den 4. april bestod han køreprøven, og kunne stolt kalde sig den yngste dansker med kørekort til bus.

Gitte Madsen sygetransport

18-årig William er yngste dansker med kørekort til bus. Han er i gang med erhvervsuddannelsen til buschauffør hos UCplus og skal snart i praktik hos busselskabet Umove.

Vild med busser

William har altid været vild med busser. Så længe han kan huske, har han interesseret sig både for teknikken og for turene. Han har kørt mange ture med rutebusserne i og omkring Gevninge, hvor han er opvokset, og har suget viden til sig, når han har talt med chaufførerne. Så ikke nok med, at han har styr på et hav af ruter, så kan han også høre, hvilken slags gearkasse, der er i en given bus.

Klar til kørekort og praktik

Fordi William vidste, at han gerne ville arbejde som chauffør, blev han ekstra opmærksom, da daværende transportminister Trine Bramsen annoncerede, at aldersgrænsen for buschauffører ville blive sænket fra 21 til 18 år i foråret 2022. Han fyldte selv 18 år i juni samme år og skyndte sig at tilmelde sig erhvervsuddannelsen for buschauffører hos UCplus i Skovlunde.
I september 2022 startede han grundforløbet på uddannelsen sammen med en gruppe andre unge busentusiaster, og i februar i år blev han glad, da han kom til hovedforløbet og hermed køretimerne i bussen.

Williams mangeårige passion for busser har givet ham de rette kompetencer, og selvom han var lidt nervøs, da han skulle op til buskøreprøven første tirsdag i april, så gik alt glat, og han blev belønnet med både buskørekort og titlen “yngste dansker med buskørekort”.
Nu er han også klar til den næste del af uddannelsen, og om kun tre uger starter han i sin praktikperiode hos Umove i Roskilde. Her vil han få en masse køreerfaring, inden han vender tilbage til UCplus for at gøre sin uddannelse færdig og blive faglært buschauffør.

Læs også: Vejen fra taxikørekort til verdens bedste job som sygetransportchauffør.

Erhvervsuddannelsen til buschauffør rummer rigtig meget

Erhvervsuddannelsen til buschauffør tager 1 ½ år, og kombinerer teoretisk og praktisk undervisning på skolen med to lærepladsophold, hvor elever får erfaring i at køre bus og betjene kunder.
Når eleverne bliver færdige med uddannelsen, er de faglærte buschauffører, og de kan både køre bus i den kollektive trafik, turistbus eller skolebus.
Fælles for alle jobs er, at man kører med passagerer og har en hverdag med selvstændighed og service i fokus.

Cookies
Tilmeld